Önce Sağlık
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Tez Savunma Öncesi Ve Sonrasi Yapilacak İşlemler

17/09/2019 15:23:00 - 05/10/2023 15:23:00 - 34727 Okunma

 

TEZ SAVUNMA ÖNCESİ VE SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

 

1. Tez Çalışması İntihal Yazılım Programı Raporunun enstitü görevlisi tarafından alınabilmesi için, Tez çalışmasını tamamlayan öğrenci; tezini,  tez danışmanına teslim eder. Tez danışmanı; tezin savunulabilir olduğuna ilişkin "ENO.FR.024-Tez Danışmanı Uygun Görüş Yazısı" formu ve "ENO.FR.025-Tez Kontrol Uygunluk Formu" ile birlikte tezi, “Tezin Kapak Sayfası, Özet, Abstract, Giriş, Ana Bölümler ve Sonuç Bölümleri”nden oluşacak şekilde tek bir Word dosyası (.doc veya .docx) olarak  sabe@klu.edu.tr adresine ekli dosya olarak gönderir. 

2. İntihal Yazılım Programı Raporu, Kırklareli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından sağlanan "TURNITIN” İntihal tespit programı kullanılarak sağlık bilimler enstitüsü görevlisi tarafından alınır. Oluşturulan intihal raporunda yer alan intihal yüzdelik oranı toplamda “alıntılar hariç” ise %15 “alıntılar dâhil” ise %30’u geçmemelidir.

Not: 1 inci ve 2 nci maddede belirtilen şartların sağlanmadığı durumlarda ilgili düzeltmeler yapılmadan diğer belgeler teslim edilemez.

3. Şekil şart açısından eksiği bulunmayan ve yukarıda belirtilen oranları geçmeyen öğrencilerin tez savunma sınav jürileri, "SABE.FR.001-Tez Çalışması İntihal Raporu Uygunluk Yazısı" ,ENO.FR.044-Yüksek Lisans Tez Teslim ve Tez Savunma Jürisi Belirleme Formu ve ENO.FR.026-Sınav Tarihi Tebliğ Formuyla 1 inci ve 2 nci madde belirtilen bütün belgelerin imzalı halleri ve tezin word hali   Enstitü öğrenci işlerine teslim edilir.

4. Tez savunma sınavı yapılan öğrencinin durumu 3 (üç) iş günü içerisinde ENO.FR.045-Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı Tutanağı ve her bir jüri üyesinin dolduracağı ENO.FR.046-Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı Jüri Tez Değerlendirme Formu Enstitüye gönderilir.

5. Tez savunma sınavında başarılı olan öğrencinin danışmanı tezin son intihal raporu alınması için tezin  word ve pdf formatındaki hallerini sabe@klu.edu.tr adresine gönderir. Son intihal raporu sonucunda Enstitü tarafından şekil açısından değişiklik ve/veya düzeltme yapılması ön görülüyor ise öğrencinin, danışmanının koordinatörlüğünde, savunma sonrası tez teslim süresine riayet edecek şekilde gerekli düzeltmeleri yapması ve danışman tarafından da tezin word ve pdf formatındaki halini sabe@klu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

İntihal raporu uygun olan ve Enstitü tarafından tezin şekil açısından herhangi bir değişiklik ve/veya düzeltme yapılması istenmediği durumlarda; öğrenci, savunma sonrasındaki 1 ay içerisinde tezinin 3 adet ciltlenmiş haliyle, Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezine kabul edilmiş olan tez bilgilerini e-devlet şifresiyle birlikte elektronik ortamda doldurarak, doldurmuş olduğu formun 2 adet çıktısı ve buradan aldığı referans numarasıyla tezini pdf formatında kaydederek dosya adını referans numarası olacak şekilde 3 adet CD’ yi ve formu Enstitüye teslim eder.

(ÖRNEK: referans no.pdf)

 

6. Geçici Mezuniyet belgesi talebinde bulunacak öğrenci "ENO.FR.031-Mezuniyet ve Tez Teslim Formu" ile ENO.FR.012-İlişik Kesme Belgesi ni doldurup ilgili birimlere imzalattıktan sonra Enstitüye öğrenci kimliği ile birlikte teslim etmelidir.

7.Öğrenci, enstitüye teslim ettiği tezlerin bir nüshasını enstitü müdürünün imzası sonrasında "KDD.FR.007-Tez Teslim ve Yayımlama İzin Formu" 1 nüsha ile Üniversitemiz Merkez Kütüphanesine teslim eder.

8. Öğrenciye, tüm belge ve evrakları enstitüye teslim ettiği tarihten itibaren en geç 1 (bir) ay içerinde geçici mezuniyet belgesi hazırlanarak teslim edilir.

*** Tez Teslim ve Savunma Sürecinde takip edilecek basamaklar ve gerekli formlar için  tıklayınız.

 

Öğrencilerimizin dikkatine;

Tez Yazım Sürecinde hataların en aza indirilmesi için aşağıdaki belgeleri dikkatlice incelemenizi  ve yönergelere uygun olarak çalışmalarınızı yapmanızı önemle hatırlatırız.

1 - TEZ YAZIM KILAVUZU 2019  İndir

2 - TEZ YAZIM ŞABLONU 2019 İndir

3 - SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNTİHAL YAZILIM PROGRAMI RAPORU UYGULAMA ESASLARI İndir

 

Tez Savunma Formları (Tez Teslim Süreci Kılavuzuna göre işlemleri  sırasıyla yapınız!)

   --------TEZ TESLİM SÜRECİ ve EVRAK KONTROL  İndir -------

  1. ENO.FR.024 - TEZ DANIŞMANI UYGUN GÖRÜŞ YAZISİndir

  2. SAE.FR.001 -  TEZ ÇALIŞMASI İNTİHAL RAPORU UYGUNLUK  YAZISI İndir

  3. ENO.FR.025 - TEZ KONTROL UYGUNLUK  FORMU İndir

  4. ENO.FR.044 -  YÜKSEK LİSANS TEZ TESLİM VE TEZ  SAVUNMA JÜRİSİ BELİRLEME FORMU İndir

  5. ENO.FR.026 -  SINAV TARİHİ TEBLİĞ FORMU İndir

  6. ENO.FR.074 -  ÜNİVERSİTE DIŞINDAN GELEN ÖĞRETİM  ÜYELERİ YOLLUK YEVMİYE İSTEM DİLEKÇESİ İndir

  7. ENO.FR.046 -  YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAVI JÜRİ TEZ DEĞERLENDİRME FORMU İndir

  8. ENO.FR.045 -  YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAVI TUTANAĞI İndir

  9. ENO.FR.031 -  MEZUNİYET VE TEZ TESLİM FORMU İndir

  10. ENO.FR.012 -  İLİŞİK KESME BELGESİ İndir

  11. ENO.FR.007 -  TEZ TESLİM VE YAYIMLAMA İZİN FORMU  İndir

 

 

 

 

 

TEZ SAVUNMA ÖNCESİ VE SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.