Önce Sağlık
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Kalite Politikamız

20/11/2023 15:52:55 - 20/11/2023 15:52:55 - 194 Okunma

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kalite Politikası

EĞİTİM VE ÖĞRETİM POLİTİKASI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü;

  1. Sağlık alanının gerektirdiği yeterliliklere sahip, bilimsel ve analitik düşünen, toplumsal sorunlara duyarlı ve etik değerleri olan, etkili iletişim kurabilen nitelikli bireyleri mezun eder.
  2. Öğrencinin yaratıcılık becerilerini geliştiren, teknoloji temelli, bilimsel ve toplumsal gelişmelere uygun, öğrenci odaklı ve nitelikli bir öğretim programı uygular.
  3. Öğrenme- öğretme anlayışıyla tüm öğrencilerin bilgiye ulaşabilecekleri biçimde enstitüde nitelikli öğrenme ortamları oluşturur.
  4. Öğrencilere rehberlik eden,  araştırmacı ve etkileşimli bir öğrenme ihtiyacını yaşam boyu taşıyan, gelişime açık,  etik davranan, meslek alanının gerektirdiği bilgi ve beceriyi aktarabilen nitelikli öğretim elemanlarını bünyesinde barındırır.
  5. Öğrenci başarısında bilgi ve beceriyi analiz eden performans, proje, sunu, araştırma raporu gibi ölçüm ve değerlendirilme kullanır.
  6. Öğrencinin program yeterliliklerine ulaşma düzeyi zamanında mezun olma ve istihdam durumları için nitelikli bir izleme ve iyileştirme çalışmaları yapar.

 

ARAŞTIRMA POLİTİKASI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü;

  1. Ülkemizin sağlık bilimleri öncelikli alanlarında araştırmacı ve nitelikli insan yetiştirme temelinde, nitelikli araştırmalar yapmayı önceler.
  2. Yürütülen ve gelecekte yürütülmesi planlanan araştırma etkinlikleri ile kalkınma ve gelişmeye destek olmayı, bilimsel veri oluşturma ve yaymayı, öncelikli olarak yerli ve ulusal teknoloji geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası boyutta bilgi üretmeyi, paylaşmayı ve üniversitelerin başta sağlık bilimleri enstitüleri ile işbirliği kurar .
  3. Bilim dünyasına katkı ve sanayi çalışmalarına girdi olarak sağlık bilimleri alanında çalışmalar yapmayı benimser.
  4. Sağlık ve sosyal alanda toplumsal ve ekonomik fayda yaratan nitelikli araştırmalar yapmayı benimser.
  5. Araştırma alanında performans göstergeleri ile öne çıkan enstitümüz akademik personelinin, eğitim-araştırma iş yükü dengesinin sağlanmasını, desteklenmesini ve ödüllendirilmesini amaçlar.
  6. Araştırma alt yapısı ile enstitü akademik çalışanlarına için nitelikli bir ortam sağlamayı benimser .
  7. Çok disiplinli çalışmalar kolaylaştırılarak, araştırma kazanımları performans göstergeleri ile izlenerek, sürekli iyileşme
  8. Bilimsel, akademik ve kültürel etkinliklerle daha nitelikli bir geleceğin oluşmasına katkıda bulunmayı, ülke sorunlarına duyarlı, kamu yararını gözeten yaşadığı kentin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunan araştırmalar yapmayı görev edinir.
  9. Öğrencilerin araştırma kültürünün içinde öğrenerek, bilginin daha nitelikli şekilde geliştirilmesini sağlanır.

 

TOPLUMSAL KATKI POLİTİKASI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü;

  1. Tüm birimleriyle toplumsal ihtiyaçlar ile toplumsal sorunları belirleyerek toplumsal sorunlara çözüm üretme yoluyla bilim ışığında topluma hizmet ederek toplumun sürekli gelişimini sağlama yolunda çalışır.
  2. Topluma sunulacak hizmet konusunda Enstitünün tüm birimlerinin görüşlerini alarak hizmetin topluma çok boyutlu sunulmasını sağlar.
  3. Topluma hizmet etmeyi ve toplumun sürekli gelişimini sağlayabilmek için gerekli kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapar ve bu işbirliğinde sunulacak hizmetin ve yürütülecek çalışmaların tüm aşamaları planlar. Planlama çerçevesinde hizmetin sunulması ve çalışmanın yürütülebilmesi için gerekli olan maddi ve maddi olmayan kaynakları belirler.
  4. Topluma sunulan hizmetlerin ve toplumun gelişiminin desteklenmesine yönelik yürütülecek çalışmalarda deneyimli akademik kadroların danışman veya yürütücü olarak görev alması teşvik eder.
  5. Topluma sunulan hizmetlere ve toplumun gelişiminin desteklenmesine yönelik yürütülecek çalışmalara enstitü ve üniversite desteği yani iç paydaşlar yanında Sivil Toplum Örgütleri gibi dış paydaşların katılımını sağlar.
  6. Sunulan hizmetlerin ve yürütülen çalışmaların toplumsal katkısını ortaya koyabilmek için Teknoloji Transfer Ofisi, Teknokent gibi yapılarla araştırmalar planlar. Bu araştırmaların çıktılarının toplum yararına kullanımına yönelik mekanizmaların hayata geçirilmesini benimser.
  7. Sunulan hizmetlerin ve yürütülen çalışmaların sonuçlarından yola çıkarak üniversite ile iş dünyası arasında işbirliği geliştirme çalışmaları yapar.
  8. Sunulan toplumsal hizmet ve yürütülen çalışmaların toplumundaki tüm bireyleri kapsayıcı özellikte, etik ve bilimsel temeller göz önünde bulundurularak gerçekleşmesini sağlar.

 

İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü;

  1. Sağlık Bilimleri Enstitüsünün stratejik hedefleri doğrultusunda nitelikli insan gücünü enstitüye kazandırmayı,
  2. Sağlık Bilimleri Enstitüsü çalışanlarının yaptığı her türlü katkıya değer vermeyi ve onların performans ve potansiyellerini en üst düzeyde gösterebilecekleri bir çalışma ortamı yaratmayı,
  3. Sağlık Bilimleri Enstitüsü engelli ve engelsiz öğrenciler ile akademik ve idari personelin gereksinimlerini karşılamayı,
  4. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde düzenlenen tüm etkinliklere tam katılımlarını sağlamayı, akademik ve sosyal başarılarını artırmayı,
  5. Sağlık Bilimleri Enstitüsünün kurum aidiyet duygusunun yerleşmesi ve motivasyonunun sağlanması için sosyal faaliyetler düzenleyerek tüm personelin katılmasını teşvik etmeyi,
  6. Sağlık Bilimleri Enstitüsü şeffaf, eşit ve katılımcı ortak akıl yönetim anlayışı ile akademik ve idari personelin her ortamda fikirlerini almayı,
  7. Sağlık Bilimleri Enstitüsü kalite politikalarına, standartlara uygun duyarlı yaklaşım sergilemeyi,
  8. Sağlık Bilimleri Enstitüsü tüm çalışanların gelişimine katkı sağlamak için eğiticilerin eğitimine katılmayı sağlamayı,
  9. Sağlık Bilimleri Enstitüsü akademik ve idari personelin bilgi ve yetkinlik seviyelerinin işin gereklilikleri doğrultusunda geliştirilmesi amacıyla personelin ihtiyacını belirleme ve bu kapsamda çalışanların hizmet içi eğitimine katılmayı sağlamayı,
  10. Sağlık Bilimleri Enstitüsü çalışanlarının özlük işlerini mevcut yasa, ilgili tüzük, yönetmelik ve uygulama esasları doğrultusunda yürütmeyi ve izlemeyi,
  11. Sağlık Bilimleri Enstitüsü personelinin verimini ve motivasyonunu artıracak ortamın etkin bir şekilde geliştirilmesi için projelerin üretilmesini sağlamayı ve kurum kültürünün oluşturulmasına katkıda bulunmayı,
  12. Sağlık Bilimleri Enstitüsü akademik ve idari personelin üniversiteye olan aidiyetini ve bağlılığını artırmayı, insan kaynakları politikası olarak benimsemiştir.

 

ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKASI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü;

  1. Uluslararası kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak üniversitenin ve ülkenin gelişimine katkıda bulunmayı,
  2. Enstitüde yer alan bölümlerin uluslararası tanınırlığını arttırmak için çalışmayı,
  3. Enstitüde yer alan uluslararası akredite birim sayısını arttırmayı,
  4. Enstitüde uluslararasılaşma bilincinin oluşması amacıyla uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmayı,
  5. Enstitüdeki öğrenci, akademik ve idari personelin uluslararası değişim programlarına etkin bir şekilde katılmasını ve bu programların çeşitlendirilmesi konusunda bölümleri desteklemeyi,
  6. Öğretim elemanlarının araştırma- geliştirme çalışmaları ve projelerde uluslararası fonlara başvurmasını arttırmak için öğretim elemanlarına destek sağlamayı benimsemiştir.
KALİTEPOLİTİKASI

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.