Beslenme Sağlığında Beslenme Ve Psikoloji İlişkisi Etkinliği Gerçekleşmiştir.

22/03/2024 09:17:58 - 25/03/2024 09:17:58 - 112 Okunma

Enstitümüz Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı, Doç. Dr. Gülcan Arusoğlu’nun öğrencisi Şebnem TRAK’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Beslenme Sağlığında Beslenme ve Psikoloji İlişkisi” konulu sunum; Enstitümüz Müdür V. Doç. Dr. Betül ÇİFTÇİ, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Demet TOPAL KOÇ ile Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür V. Doç. Dr. Hale KARAYEL ve Sosyal Bilimler Enstitü Müdür yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Alaettin İŞERİ’nin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinin de katılımıyla çevrimiçi olarak 15 Mart 2024 tarihinde saat 14:00’da gerçekleştirilmiştir.

Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapılan sunumda; besin öğeleri, besin grupları, beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlar, fiziksel aktivitenin önemi, psikoloji, beslenme ve obezite ilişkisi ve son olarak bağırsak mikrobiyotası ve sağlığı ele alınmıştır.

Beslenme Sağlığında Beslenme ve Psikoloji İlişkisi Etkinliği