2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Yerleşen Yabancı Uyruklu Öğrenciler

07/09/2022 09:55:25 - 08/09/2022 09:55:25 - 462 Okunma

Kayıt yaptırmaya hak kazanmış olan adayların 12-15 Eylül 2022 tarihleri arasında Enstitü Başvuru Sistemi üzerinden çevrimiçi (online) olarak kesin kayıt işlemini gerçekleştireceklerdir. Aşağıda belirtilen belgeleri Enstitü Müdürlüğüne şahsen teslim ederek kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. İlgililere ilanen duyurulur.

• Lisansüstü programlara yerleştirilen adayların kayıt hakları, 2022-2023 akademik yılı güz yarıyılı için geçerlidir.
  • Çevrimiçi başvuruda beyan ettiği bilgiler ile Enstitü Müdürlüğüne teslim ettiği belgelerde tutarsızlık tespit edilen adaylar kesin kayıt hakkı kazanmış sayılmaz, kayıt yaptırmış olsalar da kayıtlı olduğu programla ilişiği kesilir.
  • KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
  • Enstitü Başvuru Sistemi çıktısı,
  • Diploma veya Mezuniyet Belgesi (Yeminli noter tercümanı tarafından Türkçeye tercüme edilmiş) (1 adet aslı ve fotokopisi),
  • Transkript veya Diploma Eki (Yeminli noter tercümanı tarafından Türkçeye tercüme edilmiş) (1 adet aslı ve fotokopisi),
  • Lisans ve/veya yüksek lisans eğitimini Yurt Dışında tamamlayanların Yükseköğretim Kurulu’ndan alacakları “Diploma Denklik Belgesi” (1 adet aslı ve fotokopisi),
  • Öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği (kesin kayıtta),
  • Türkçe Yeterlik Belgesi (varsa),
  • 2 adet biyometrik fotoğraf.