Önce Sağlık
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2020-2021 Bahar Dönemi Ders Kayit Ve Kayit Yenileme Kilavuzu

18/02/2021 13:45:09 - 18/02/2021 13:45:09 - 1828 Okunma

T.C.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2020-2021 BAHAR DÖNEMİ DERS KAYIT VE KAYIT YENİLEME KILAVUZU

Enstitümüz  öğrencileri (ders döneminde ve tez döneminde bulunan öğrenciler dahil tüm öğrencilerimiz22- 26 ŞUBAT 2021 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ders kaydı yapmalıdır.

 

KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT İŞLEMLERİ

TARİHLER

Kayıt Dondurma Talepleri

25-29 OCAK 2021

Ders Muafiyet Talepleri

25-29 OCAK 2021

Kayıt Yenileyecek Öğrencilerin Katkı Payının Yatırılması

22-26 ŞUBAT 2021

Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemleri

22-26 ŞUBAT 2021

Ders Ekleme ve Çıkarma (Çakışan Dersler İçin)

01-03 MART 2021

Kayıt Yenilemeyen Öğrencilerin Mazeret Başvuruları

01-08 MART 2021

Mazeretleri Uygun Bulunan Öğrencilerin Kayıt Yenileme (Ders Seçme) Tarihleri

    10-12 MART 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ders kayıt işleminizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek için aşağıdaki adımları sırasıyla takip ediniz:

11.07.2020 tarihli ve 31182 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair 2755 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı”nın 6. maddesinin “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre başka bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, kayıt yaptıracakları yükseköğretim programına ait katkı payı/öğrenim ücretine tabi olur” hükmü doğrultusunda, bir yükseköğretim programına kayıtlı olup Enstitümüze kayıt yaptırmış olan öğrencilerden ilgili programa ait katkı payı/öğrenim ücreti alınır.

Yukarıdaki hüküm doğrultusunda birden fazla üniversitede/programda (AÖF dâhil) kaydı olan öğrenciler 140 TL olan dönemlik katkı payı/öğrenim ücretini ödemek zorundadırlar.

 

Öğrenim Ücreti Yatırması Gereken Öğrenciler :

*Yükseköğretim Kurumunda başka bir programda kaydı bulunan öğrencilerimiz (Açık Öğretim Programları dahil)

*Öğrenim süresini aşan öğrencilerimiz (Tezli Yüksek Lisans Programlarında 2 yıllık süreyi aşmış olan öğrencilerimiz)

Ders kayıt işleminin yapabilmesi için yukarıda belirtilen özelliklere sahip öğrencilerimizin bu döneme ait katkı payı/öğrenim ücretini yatırmış olması gerekmektedir. Dönem borcu, Ziraat Bankası ATM’leri veya Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı kullanılarak öğrenci numarası ile ödenmektedir. Ödeme için;  Ziraat Bankası / Ödemeler / Üniversite Ödemeleri / Kırklareli Üniversitesi/ Öğrenci numarası   yolu izlenmelidir.

 

Ders Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemi :

Ders kayıt işlemleri, Öğrenci Bilgi Sisteminde sol menüde yer alan “Ders ve Dönem İşlemleri” menüsünün altında yer alan “Ders Kayıt” sekmesinden yapılmaktadır.

Açılan dersler, “Dönem Dersleri” kısmında yer almaktadır. “artı” işaretine tıklanarak toplamda 30 AKTS kredilik ders seçilir.

Alttan Dersler” sekmesinde, daha önce alınıp başarısız olunan varsa (2019-2020 Bahar Dönemine ait) dersler, “Not Yükseltme” sekmesinde ise notu yükseltilmek istenilen dersler varsa seçilir. (Not yükseltmede; yüksek lisans programları için sadece (CC) harf notu olan dersler seçilebilir.)

Eklenilen dersler ekranın aşağı kısmında yer alan “Seçilen Dersler” alanında görülecektir. Eğer çıkarılmak istenen ders olursa “Çıkar” butonu tıklanarak ders çıkarılır.

“Tez Aşaması”nda bulunan öğrenciler, “Uzmanlık Alan Dersi” ve “Tez Çalışması” derslerine kayıt yaptırmak zorundadır. Dersler eklenirken öğrencinin danışmanının bulunduğu şubenin seçilmiş olması gerekmektedir.

Dersler seçildikten sonra kesinleştirme işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir. Bunun için sağ tarafta yer alan “Kontrol Et>Kesinleştir” butonları tıklanarak ve ders kayıt işlemi sonuçlandırılır.

Ders kayıtlarını kesinleştiren öğrencilerin ders kayıtları “Danışman Onay” aşamasında geçer. Öğrencinin kayıt işlemi, danışman onayından sonra tamamlanır. Bu işlemi tamamlanmayan öğrencilerin, kayıt yenileme tarihlerinde danışmanına müracaat ederek, işlemi tamamlatmaları gerekmektedir.

 

DERS KAYIT VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Değerli Öğrencilerimiz,

Sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek adına ilgili tarihleri arasında yaşadığınız problemler ve sorularınız için öncelikle Enstitümüz e-posta adresi (sabe@klu.edu.tr) vasıtasıyla bizimle iletişime geçmeniz, sorunlarınızın daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. İlginize teşekkür eder, güz yarıyılında başarılar dileriz.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

bahar ders kaydı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.