Open Researcher And Contributor Id (Orcid) Numarası Hakkında

12/06/2020 16:54:10 - 15/06/2020 16:55:30 - 9835 Okunma

Akademisyen ve Öğrencilerimizin Dikkatine; (ÖNEMLİ)

YÖK Yürütme Kurulu, 13.05.2020 tarihli (Oturum No: 30) toplantısında; lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı tez aşamasındaki öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırmıştır.

Akademisyen ve lisansüstü öğrencilerimizin ORCID numarası almalarında yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "yardım dokümanı" aşağıdan ulaşılabilir olup  en geç 31.07.2020 tarihine kadar ORCID numarası alınması gerekmektedir.

Not: Akademisyen olmayan Lisansüstü öğrencileri Tez Veri Giriş Formundan, Akademisyenler YÖKSİS’ten (Personel İşlemleri-Özgeçmiş oluştur-Kişisel Bilgiler-YÖK Akademik) numaralarını alacaklardır.

Site : https://orcid.org/register

Yardım Dokümanı için Tıklayınız..

orcıd