Önce Sağlık
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2023-2024 Akademik Yili Etik Kurul Başvurulari

18/09/2019 11:29:05 - 07/12/2023 11:29:05 - 41705 Okunma

 

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ETİK KURULU

GİRİŞİMSEL OLMAYAN İLAÇ DIŞI KLİNİK ARAŞTIRMA BAŞVURU İÇERİĞİ

(T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İZNİ GEREKLİ OLMAYAN  (“KLİNİK ARAŞTIRMALAR YÖNETMELİĞİ” NE TÂBİ OLMAYAN) ARAŞTIRMALAR İÇİN)

 

telefon:0288 212 26 80  dahili :2552  İletişim : sabe.etik@gmail.com posta adresineden e-posta yoluyla iletişim kurulmaktadır.

 

ETİK KURUL BAŞVURULARI İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER (2023-2024)    İndir...        

 

UYGULAMAYA İLİŞKİN KARARLAR

 

  • ÖNEMLİ DUYURU:  Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü arasında 17 Ocak 2020 tarihinde akdedilmiş olan ve 27/01/2020 tarihinde yürürlüğe giren “Girişimsel (İnvaziv) Olmayan Araştırmalar” Başvurusu İşbirliği Protokolü ‘nün süresi 27.01.2021 tarihinde dolmuş olup İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü Etik Kurulu 27.07.2020 tarih ve 107 sayılı Senato toplantısının 2(b) numaralı kararına istinaden;  Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Etik Kurul Yönergesi Madde-2 de yer alan “Bu yönerge, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri alanında girişimsel (invaziv) olmayan araştırmaları kapsar.” İbaresi gereğince; Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü dışından yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü Etik Kurul Yönergesi Madde 6-(3) uyarınca; Bir araştırmacı bir başvuru döneminde en fazla 2 araştırma dosyası ile başvuru yapabilir (sorumlu ya da yardımcı araştırmacı olarak). Düzeltme ve protokolde değişiklik başvuruları bu sayıya dahildir.

 

  • Covid-19 Pandemi tedbirleri çerçevesinde, aksi duyurulana kadar başvurular online yapılacaktır. Başvurular sabe.etik@gmail.com posta adresine gönderilmelidir. 

 

ONLİNE BAŞVURU DOSYASI HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

  • Dosya içerisindeki belgeler aşağıdaki Dosya İçeriği sırasına göre dosyalanmış olmalıdır.
  • Dosya içeriğindeki belgelerde ve aşağıda belirtildiği şekilde sadece imza ya da paraf atılması gereken belgelerde ilgili alanların sorumlu araştırıcı ve yardımcı araştırıcı(lar)nın imza/parafı atılmış olmalı ve tek bir pdf dosyası halinde taranmış olarak gönderilmelidir.
  • Mailin “Konu” kısmına Etik Kurul Başvurusu (Ay, Birden çok dosya var ise kaçıncı dosya olduğu- 1 veya 2) yazılmalıdır. Mailin açıklama kısmına araştırmanın tam adı ve araştırmacı isimleri yazılmalıdır.
  • Başvuru yapıldıktan sonra, karar tarihi diğer başvuruların sayısına göre belirlenen toplantı gündemine bağlıdır. Kararın en erken 2 hafta sonra olabileceği varsayılmalıdır.

 

REVİZYON YAPILACAK VE/VEYA "DÜZELTİLMESİ GEREKİR" KARARI VERİLEN DOSYALAR İÇİN;

 

  • “Etik Kurul Değişiklik Başvuru Formu” doldurulmalı ve imzalı olarak teslim edilmelidir.
  • Ayrıca “Revizyon” yapacakların Başvuru Formu’nda revizyon konusu ile ilgili alanları önceki ve yeni önerilen hali belirtilerek doldurulmalı ve ilgili tüm evraklar imzalı ve tam olarak teslim edilmelidir.
  • Başvurusuna “Düzeltilmesi Gerekir” kararı verilen çalışma sorumlusu, kararın kendisine tebliğ edilmesinden itibaren en geç 15 gün içinde eksiklikleri gidererek ve düzeltmeleri yaparak yeniden Kurula başvurabilir. Düzeltilmiş dosyalar, başvurunun yapılmasından sonra Etik kurul toplantı takvimine uygun olarak ilk toplantı gündemine alınır.

 

ÖNEMLİ NOTLAR!

  • Etik Kurul başvuru formunda 7. Madde : Araştırma Yöntemi 7.3. 'Araştırmanın zamanı' bölümü, Etik Kurul onay tarihi dikkate alınarak gün/ay/yıl olarak hazırlanmalıdır. Revizyon verilmiş dosyaların da araştırma sürelerinin tarihler göz önüne alınarak uygun şekilde güncellenmesi gerekmektedir.

 

 

ETİK KURUL YÖNERGESİ   (14.07.2020 TARİHİNDE GÜNCELLENMİŞTİR)    İndir...


 

NOT: Formların inmemesi durumunda: "indir" sekmesine sağ tıklayınız. "Bağlantıyı yeni sekmede aç" seçeneğini kullanarak inmesini sağlayabilirsiniz.      

REVİZYON BAŞVURUSU YAPILACAK DOSYALAR İÇİN:

Değişiklik Başvuru Dilekçesi indir...

Değişiklik Başvuru Formu indir...

 

Etik Kurul

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.