Tez Dönemine Başlayan/ Başlamış Öğrencilerimizin Dikkatine

19/10/2018 11:56:50 - 19/10/2018 11:56:50 - 27211 Okunma

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 18 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren "Lisansüstü  Tezlerin  Elektronik  Ortamda  Toplanması,  Düzenlenmesi  Ve Erişime Açılmasına ilişkin Yönerge" gereğince;

1. Tez önerisi kabul edilen öğrenci, Tez Otomasyon Sistemine üye girişi yaparak Tez Veri Giriş Formunu dolduracaktır. Böylece hazırlanmakta olan tezlerden bilim dünyası haberdar edilmiş olacaktır.

Tez Veri Giriş Formunu doldurmak aşağıdaki linki tıklayarak giriş yapınız:

Tez Veri Giriş Formunu Doldururken İzlenecek Yöntem için :

Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması Düzenlenmesı ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge

2.  Tez  sınavında  başarılı  olan  öğrenci,  Tez  Otomasyon  Sistemine  daha  önce  veri  girişini yapmış  olduğu  tez  bilgilerinin  güncellemesini  yaparak  tezini  kompakt  disk  (CD)  ortamında elektronik olarak hazırlayıp enstitüye/fakülteye teslim edecektir.

3.  Yönergenin 6.1. Maddesine göre Lisansüstü tezle ilgili patent başvurusu yapılması veya patent  alma  sürecinin  devam  etmesi  durumunda  (iki  yıl)  ve  6.2  Maddesine  göre  yeni  teknik, materyal  ve  metotların  kullanıldığı,  henüz  makaleye  dönüşmemiş  veya  patent  gibi  yöntemlerle korunmamış  ve  internetten  paylaşılması  durumunda  3.  şahıslara  veya  kurumlara  haksız  kazanç imkanı oluşturabilecek bilgi ve bulguları içeren tezlerin erişime açılmasının ertelenebilmesi (altı ay) için Enstitü Yönetim Kurulu Kararı alınması gerekmektedir. Bu tezler enstitüler tarafından enstitüyönetim kurulu kararı alındıktan sonra sisteme yüklenecek ve enstitü yönetim kurulu kararı resmiyazışma kuralları çerçevesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecektir.

tez önerisi ulusal tez merkezi tez veri giriş